Apparaatoverzicht

Thuisnetwerk / USB-apparaten / Apparaatoverzicht

In het apparaatoverzicht staat een tabel met aangesloten USB-apparaten, bijv. USB-opslagmedia. De tabel bevat ook USB-apparaten die zijn aangesloten via een USB-hub. USB-hubs zelf worden niet weergegeven.

Regels voor gebruik van op de FRITZ!Box aangesloten USB-apparaten

Neem de onderstaande regels in acht om gegevensverlies en schade aan de FRITZ!Box of het USB-opslagmedium te voorkomen.

Regels

• Maak back-ups van uw gegevens. De FRITZ!Box kan gegevensverlies als gevolg van invloeden van buitenaf (bijv. spanningspieken of spanningsval bij slecht weer) niet voorkomen.
  • USB-opslagmedium veilig verwijderen: Voordat u een USB-opslagmedium loskoppelt van de FRITZ!Box, klikt u in het overzicht van de USB-apparaten en opslagmedia op "Veilig verwijderen".
  • Stroomvoorziening: De FRITZ!Box kan USB-opslagmedia op een USB-poort maximaal 900 mA leveren en op elke andere USB-poort maximaal 150 mA. Als er meer stroom nodig is, sluit dan uw USB-apparaten aan op een actieve USB-hub.
  • Sommige USB-apparaten hebben meer dan een USB-poort nodig, bijvoorbeeld harde schijven met een USB Y-kabel. Sluit dergelijke USB-apparaten alleen aan met een eigen voeding of via een actieve USB-hub.
  • Sluit UMTS-modems indien mogelijk aan via een actieve USB-hub. UMTS-modems hebben een zeer hoog stroomverbruik.
  • Voer geen updates uit voor USB-apparaten die via de USB Remote Connection van de FRITZ!Box zijn verbonden met de computer.

USB-opslagmedia veilig verwijderen

Wanneer u een USB-stick of een USB-harde schijf gewoon uit de FRITZ!Box haalt, kunnen er gegevens verloren gaan. Door deze veilig te verwijderen, voorkomt u dat er gegevens verloren gaan.

Instructies: USB-opslagmedia veilig verwijderen

1. In het apparaatoverzicht klikt u bij het USB-opslagmedium op "Veilig verwijderen".
  2. Trek het USB-opslagmedium uit de FRITZ!Box.