Smart Home

Thuisnetwerk / Smart Home

Op de pagina "Smart Home" kunt u Smart-Home-apparaten van AVM bij de FRITZ!Box aanmelden en configureren.

Overzicht van Smarthome-apparaten

Het overzicht bevat alle Smarthome-apparaten van AVM die bij de FRITZ!Box zijn aangemeld of voor gebruik in het FRITZ!Box-thuisnetwerk zijn vrijgegeven.

KolomInhoudBetekenis / Functie
Verbinding   Apparaat met FRITZ!Box verbonden
  Apparaat niet met FRITZ!Box verbonden
Modus automatisch Automatische schakeling of "Uitschakelen bij stand-by" voor de contactdoos geactiveerd
handmatig Geen automatische schakeling geactiveerd
Temperatuur gemeten Temperatuur in graden Celsius

Bij FRITZ!DECT Repeater 100 en apparaten met schakelbare contactdoos: door het apparaat gemeten temperatuur (voor een nauwkeurige temperatuurmeting zie Temperatuur meten met FRITZ!DECT)

Bij radiatorregeleenheden: gemeten temperatuur +/- offset (zie ook Offset instellen)

Temperatuur streefwaarde

Radiatorregeleenheid instellen

De ingestelde temperatuur wordt aangehouden tot aan de volgende temperatuurwisseling die in de tijdschakeling staat aangegeven.

Aan-/uitschakelaar Symbool

Contactdoos aan

Een klik op de schakelaar schakelt de contactdoos uit.

Symbool

Contactdoos uit

Een klik op de schakelaar schakelt de contactdoos in.

Bewerken
Instellingen van het apparaat openen
Wissen

Apparaat uit de gebruikersinterface wissen

Zolang een FRITZ!DECT-apparaat nog van stroom wordt voorzien, blijven de draadloze verbinding met de FRITZ!Box en ingestelde automatische schakelingen actief.

Bij een FRITZ!Powerline-adapter is de knop alleen beschikbaar als de adapter niet meer met de FRITZ!Box is verbonden.

Groepen

Smarthome-apparaten van hetzelfde type kunt u tot groepen samenvoegen.

Voeg apparaten met schakelbare contactdoos (schakelactoren) samen tot een groep om de contactdozen samen in en uit te schakelen. Voeg radiatorregeleenheden samen tot een groep om de apparaten samen in te stellen (tijdschakeling, vakantieschakeling, verwarmingsvrije perioden).

Nieuwe groep instellen

Instructies vindt u hier:

Nieuw apparaat aanmelden

U meldt een nieuw FRITZ!DECT-apparaat als volgt bij de FRITZ!Box aan:

1. Klik op de knop "Nieuw apparaat aanmelden".
  2. Druk bij het FRITZ!DECT-apparaat zo lang op de knop "DECT" tot de knop knippert (ongeveer 6 seconden).

Na het aanmelden verschijnt het FRITZ!DECT-apparaat in het overzicht van Smarthome-apparaten.

Automatische schakeling en andere functies instellen

Om de instellingen van een apparaat te openen, klikt u op de knop . In de instellingen vindt u op diverse tabbladen de volgende functies:

FunctieBeschrijvingTabblad
Schakeltoestand Legt de schakeltoestand na een herstart vast, bijvoorbeeld na een stroomstoring. Algemeen
Handmatig schakelen Legt vast of het handmatig in- en uitschakelen mogelijk is of niet (met de knop op het apparaat, FRITZ!Fon, MyFRITZ!App of in de gebruikersinterface) Algemeen
Push-service Verzendt via e-mail regelmatig of bij bepaalde gebeurtenissen informatie over de werking van het apparaat. Algemeen
Automatische schakeling

Diverse tijdschakelingen om de contactdoos op vooraf ingestelde tijden automatisch in en uit te schakelen.

Automatisch schakelen
Stroomverbruik meten Stroomverbruik van aangesloten elektrische apparaten meten en registreren. Energie-indicatie