Internetradio

Thuisnetwerk / Mediaserver / Internetradio

U kunt via de mediaserver van de FRITZ!Box luisteren naar internetradio. Voor het afspelen van de radiozenders kunt u een draadloze FRITZ!Fon telefoon of een UPnP-apparaat gebruiken, zoals een Android-smartphone.

De gewenste radiozenders stelt u in onder "Thuisnetwerk / Mediaserver / Internetradio".

Ingestelde internetradiozenders

Overzicht

Het overzicht van de ingestelde radiostations bevat de volgende kolommen en knoppen:

KolomKnopBetekenis / Functie
Naam   Naam van het radiostation
Internetadres   Internetadres van het radiostation
Bewerken
Opent de instellingen van het radiostation.
Wissen
Verwijdert het radiostation.

Instructies: Volgorde veranderen

De volgorde van de radiozenders wijzigt u zo:

1. Klik op "Volgorde veranderen".
  2. Zet de radiozenders in de gewenste volgorde. Om een radiozender te verplaatsen klikt u met de linkermuisknop op de radiozender, houdt u de muisknop vast en schuift u de radiozender naar de gewenste locatie.
  3. Klik op "Volgorde opslaan".

Internetradiozender toevoegen

Overzicht

In de lijst "Nieuwe internetradiozenders" kunt u diverse reeds ingestelde radiozenders selecteren. U kunt ook andere radiozenders toevoegen die niet in de lijst staan.

Voorwaarden

• Radiozenders die u wilt toevoegen, moeten in de Playlist-indeling "pls" of "m3u" zijn opgeslagen en naar een MP3-stream verwijzen.

Instructies: andere radiozenders toevoegen

1. Kies in de lijst "Nieuw internetradiostation" de vermelding "Ander internetradiostation..."
  2. Geef aan met welke naam het radiostation op de FRITZ!Fon moet worden weergegeven.
  3. Voer het internetadres van het radiostation in.
  4. Selecteer voor welke draadloze FRITZ!FON het radiostation beschikbaar moet worden gesteld.