Afzender

Systeem / Push-service / Afzender (of System / Push Service / Sender)

Om push-service-mails te versturen heeft de FRITZ!Box een e-mailadres als afzender nodig. Daarnaast kunt u een eenduidige afzendernaam opgeven, zodat u de push-service-mails van bijvoorbeeld de FRITZ!Box duidelijk en snel kunt herkennen in uw Postvak IN.

Push-service testen

1. Schakel het selectievakje "E-mail verzenden na overname van de instellingen testen." in om te controleren of de accountgegevens correct zijn ingevoerd.

Er wordt een test-e-mail verzonden naar het opgegeven e-mailadres.

Afzender voor Push service-mails invoeren

1. Voer uw e-mailadres in het veld "E-mailadres" in.

Het hier ingevoerde e-mailadres is belangrijk als afzenderadres. Het hoeft niet identiek te zijn met het e-mailadres waarop de e-mails van de Push service worden ontvangen. Voor elke Push service kunt u een afzonderlijk ontvangstadres opgeven.

2. Voer het wachtwoord van uw e-mailaccount in.
    • In de FRITZ!Box zijn diverse e-mailproviders met informatie als SMTP-server en dergelijke opgeslagen. Als u een e-mailaccount bij een van deze providers hebt, hoeft u verder geen gegevens over e-mail-gebruikersnaam en SMTP-server op te geven.
    • Klik op de knop "Toepassen" om de instellingen op te slaan.
  3. Als u een e-mailaccount van Google gebruikt voor de Push service, moet u rekening houden met het volgende:
  4. Als uw e-mailprovider niet in de FRITZ!Box is opgeslagen, klikt u op de koppeling "Accountgegevens - andere instellingen".
  5. Voer in het veld "E-mail-gebruikersnaam" de gebruikersnaam in voor het hierboven genoemde e-mailaccount. Normaal gesproken is uw e-mail-gebruikersnaam gelijk aan uw e-mailadres.
  6. Voer in het veld "SMTP-server" de naam in van de e-mailserver (SMTP-server) van uw e-mailprovider.

Sommige SMTP-servers werken niet op de standaard poort (25). Als dit het geval is, moet het poortnummer in dit veld worden ingevoerd.

Voorbeeld: de naam van de SMTP-server is smtp.de.post.net en het poortnummer is 599. Voer het volgende in: smtp.de.post.net:599. De naam en het poortnummer van de SMTP-server ontvangt u van uw e-mailprovider.

7. Als de SMTP-server die u hebt opgegeven SSL ondersteunt, schakelt u de instelling "Deze server ondersteunt een beveiligde verbinding (SSL)" in.
  8. Klik op de knop "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

Het invoeren van de afzendergegevens voor het ontvangen van Push service-mails is hiermee afgesloten.

Een andere afzendernaam kiezen

De FRITZ!Box gebruikt de naam die is ingevoerd bij "Thuisnetwerk / FRITZ!Box-naam" als voorinstelling voor de e-mailafzender. Daarnaast kunt u voor uw Push service-mails een andere afzendernaam opgeven, zodat u de Push service-mails van bijvoorbeeld de FRITZ!Box in uw Postvak IN duidelijk en snel kunt herkennen.

Aanwijzing: als u er zeker van wilt zijn dat een Push service-mail vanaf het hier opgegeven e-mailadres afkomstig is, kunt u bovendien nog een andere unieke naam invoeren.

1. Voer in het veld "Afzendernaam" een naam naar keuze in.
  2. Klik op "Toepassen" om uw instellingen op te slaan.

De Push service-mails worden vanaf nu voorzien van deze afzender.