Fabrieksinstellingen

Systeem / Back-up / Fabrieksinstellingen

Op de pagina "Fabrieksinstellingen" kunt u de FRITZ!Box terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

Het terugzetten naar de fabrieksinstellingen is voor u van belang als u de FRITZ!Box buiten werking wilt stellen, omdat u bijvoorbeeld een nieuwer model van de FRITZ!Box wilt aanschaffen of als u de FRITZ!Box wilt wegdoen.

Aanwijzing:Het terugzetten naar de fabrieksinstellingen is vooral aan te raden als u de FRITZ!Box wilt doorgeven aan een andere gebruiker.

Wat gebeurt er bij het laden van de fabrieksinstellingen?

Bij het terugzetten naar de fabrieksinstellingen worden alle persoonlijke instellingen gewist en teruggezet op de standaardwaarden. De geïnstalleerde FRITZ!OS-versie blijft behouden. Als u uw persoonlijke instellingen en gegevens wilt behouden, houd dan voor het laden van de fabrieksinstellingen rekening met de volgende instructies en aanwijzingen.

Voorbereidingen

Back-up van de instellingen maken

Sla uw bestaande FRITZ!Box-instellingen op in een back-upbestand. Open hiervoor de gebruikersinterface, "Systeem / Back-up" en volg de instructies op het tabblad "Back-up".

Wij raden u aan de bestaande instellingen van uw FRITZ!Box op te slaan in een back-upbestand. Met behulp van deze gegevens kunt u altijd uw persoonlijke instellingen in dezelfde FRITZ!Box of in een andere FRITZ!Box van hetzelfde type herstellen. Raadpleeg daarvoor de instructies Een back-up van de instellingen maken.

Netwerkinstellingen aanpassen

Als u individuele IP-instellingen in de FRITZ!Box gebruikt, worden deze gewist als u de fabrieksinstellingen laadt.

Controleer daarom na het laden van de fabrieksinstellingen de netwerkinstellingen van uw computer en pas de standaardinstellingen eventueel aan om weer toegang te krijgen tot de FRITZ!Box.

Wi-Fi-netwerksleutel aanpassen

Als u een persoonlijke Wi-Fi-netwerksleutel gebruikt, wordt deze verwijderd en vervangen door de standaardwaarde van de FRITZ!Box, als u de fabrieksinstellingen laadt. Hierdoor hebt u via uw Wi-Fi-adapter geen toegang meer tot de FRITZ!Box.

Voer daarom na het laden van de fabrieksinstellingen de standaardwaarde van de Wi-Fi-netwerksleutel van de FRITZ!Box in de instellingen van uw Wi-Fi-adapter in om weer toegang te krijgen tot de FRITZ!Box.

Fabrieksinstellingen laden

Met de knop "Fabrieksinstellingen laden" wordt de FRITZ!Box teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Bij het laden van de fabrieksinstellingen worden alle persoonlijke instellingen gewist en teruggezet naar de standaardwaarden. De geïnstalleerde FRITZ!OS-versie blijft behouden.