Aanmelding bij het thuisnetwerk

Systeem / FRITZ!Box-gebruiker / Aanmelding bij het thuisnetwerk

Voor de toegang tot de FRITZ!Box-gebruikersinterface vanuit het thuisnetwerk kunt u een wachtwoord instellen. Met dit wachtwoord beveiligt u de gebruikersinterface tegen onbevoegde toegang.

Voor het opgeven van een wachtwoord hebt u de beschikking over twee mogelijkheden:

• Iedere FRITZ!Box-gebruiker meldt zich met een eigen gebruikersnaam en een eigen wachtwoord aan.
  • Alle gebruikers van de FRITZ!Box gebruiken een gemeenschappelijk wachtwoord voor de aanmelding bij de gebruikersinterface.

Meer veiligheid door extra bevestiging

Sommige zeer gevoelige FRITZ!Box-instellingen ontvangen met de extra bevestiging een geavanceerde bescherming tegen onbevoegde toegang. Daaronder vallen bijvoorbeeld het configureren van doorschakelingen en beveiligen van FRITZ!Box-instellingen.

De extra bevestiging garandeert dat deze instellingen alleen door gebruikers ter plekke met directe toegang tot de FRITZ!Box kunnen worden gewijzigd.

Regels

• Voor de extra bevestiging per telefoon kunt een draadloze DECT-telefoon, een analoge telefoon of een ISDN-telefoon gebruiken. IP-telefoons en smartphones zijn daarvoor niet geschikt.

Extra bevestiging deactiveren

U kunt de functie van de extra bevestiging deactiveren, als u bijvoorbeeld regelmatig onderweg uit het internet FRITZ!Box-instellingen wilt wijzigen.

1. Kies in de gebruikersinterface de pagina "Systeem / FRITZ!Box-gebruiker / Aanmelding bij het thuisnetwerk".
  2. Deactiveer het selectievakje "Uitvoering van bepaalde instellingen en functies bijkomend bevestigen".
  3. Klik op "Toepassen".